Blogg

DIY, tips och tricks och annat smått och gott
Cupcakes med dotterns kusiner

Cupcakes med dotterns kusiner

Kusinerna framförde önskan om att lära sig göra tårtor av yours truly. Jag tyckte att det kanske var ett lite stort förstasteg för två åttaåringar och en elvaåring, och föreslog cupcakes istället – inte minst för att man då dessutom får många försök på sig och kan göra olika saker på varje cupcake (och det gjorde de verkligen!).

läs mer
6 frågor inför tårtbeställningen

6 frågor inför tårtbeställningen

Funderar du över att beställa en tårta? Oavsett om du tänker beställa av mig, eller av någon annan, är här ett antal frågor du kommer att få fundera på när du beställer…

läs mer
DIY: Fiskar i sockerpasta

DIY: Fiskar i sockerpasta

Till Ludvigs fisketårta gjorde jag ett gäng små fiskar i sugarpaste och jag tog, för en gångs skull, lite bilder medan jag höll på. Nedan ser ni hur jag gjorde fiskarna, steg för steg.

läs mer
Hur lång tid tar det att göra en tårta?

Hur lång tid tar det att göra en tårta?

Jag tänkte börja med en av de allra vanligaste frågorna jag får: Hur lång tid tar det att göra en tårta?

Jag måste ju svara som den jurist jag är i botten: Det beror på.

Vilket är rätt självklart egentligen.

Tiden beror på antal fyllningar, vilka fyllningar, antal bitar tårtan ska vara (dvs storlek), om det ska vara en eller två våningar (tre har jag hittills inte gjort), om den ska vara täckt med smörkräm eller marsipan/sugarpaste, och, allra viktigast, vad temat är. Hur tidskrävande är det att göra de dekorationer som ska göra tårtan speciell?

läs mer
Vanlig Tårtbotten

Vanlig Tårtbotten

Min vanliga, traditionella tårtbotten gör jag enligt principen ”lika delar”. Kan göras långt innan det är dags att färdigställa tårtan, och förvaras i frysen. Fryst tårta som är på väg att tina är dessutom enklare att dela. Denna botten funkar till alla typer av fyllningar.

läs mer