Lego-gummy-candy

apr 16 2016Recept

Lego gummy candy - Lego gummy-godis

Till makens 30-årsfest med Legotema (med Legotårtan) ville jag testa något helt nytt som inte har så mycket med bakning att göra. Det var mer… jag vet inte, det kändes som en kemilektion, ungefär. Jag och svägerskan och svägerskans barn roade oss hursomhaver med att göra ”gummy-candy” som jag inte har en aning om hur det ska översättas. Sött och bestående av en hel del gelatin utöver Jell-O är det i alla fall. Välj smak på gummyn utifrån vilken Jell-O du väljer. Jell-O hittade jag på Ica. Mängden som syns på bilden är fyra omgångar, så det blir inte så mycket per gång, men har man tillräckligt med formar kan man ju dubbla satsen eller göra ännu mer.

Filmen på YouTube rekommenderas innan du gör dem. Mina Lego-formar hittade jag på Ebay.

Gummy-candy

Roligt godis att göra om man har fina formar. Jag köpte Lego-formar från Ebay och det blev succé på Lego-kalaset.

1,3 dl kallt vatten
0,7 dl vit sirap
75 g jello-pulver i valfri smak
2,5 tsk gelatinpulver

1. Häll upp kallt vatten i en behållare och blanda med sirap. Vispa tills sirapen löst sig helt.
2. Häll sockervattnet i en kastrull. Sätt inte på spisen än!
3. Blanda i allt gelatin och därefter jello-pulvret. Vispa ihop ordentligt.
4. Sätt på spisen på medeltemperatur. Vispa godisblandningen lite då och då, under ca 10 min.
5. När gelatinet löst sig helt och blandningen tjocknat en aning, ta kastrullen från spisen och häll upp i passande formar. Blandningen är väldigt varm, så peta inte på den.
6. Låt stå och stelna i rumstemperatur i minst 5 h.

Recept från YouTube, se filmen för tips!